Magyar Falu Program


SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

Támogatás célja: Kültéri tároló építése
Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kedvezményezett: Úrkúti Sportkör
Támogatás összege: 6 308 840,- Ft
Támogatói okirat száma: FCA-KP-1-2022/1-001190
Projekt megvalósulásának ideje: 2022.05.01. - 2022.12.31.
Helyszín: 8409 Úrkút, Hősök utca 371 hrsz.

Az Úrkúti Sportkör 1993-ban történt megalakulása óta kiemelten foglalkozik az úrkúti sportinfrastruktúra fejlesztésével. Az elmúlt években aszfaltos parkolót építettünk, bővítettük a sportöltözőt, műfüves pályát építettünk, valamint az úrkúti sportcsarnok felújítását is koordináltuk. A legutóbbi beruházás keretében a sportpályán (8409 Úrkút, 371 hrsz.) a műfüves sportpálya jobb megközelítése érdekében térköves burkolatú járdát építettünk és a járda mentén kandeláberes napelemes lámpákat telepítettünk. A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2022.) kiírás „Civil szervezetek ingatlanberuházási, felújítási támogatása” tárgyú pályázati felhívására kültéri tároló építésére nyújtottunk be pályázatot.


A benyújtott pályázatban szerepeltetett tároló célja, hogy az NB III-as feljutást megcélzó felnőtt csapat és utánpótláscsapatok felszerelése a főépületben legyenek elhelyezve és a kültéri tárolásra alkalmas, pályakarbantartáshoz szükséges eszközök a kültéri tárolóba kerülhessenek. A tárolási kapacitás növelését indokolja a kialakított műfüves sportpálya karbantartásához szükséges eszközök elhelyezése is, valamint, hogy a korábbi tároló egy része az biciklitárolónak lett átépítve.

A pályázat 6 308 840,- Ft összegű támogatásban részesült.

A támogatott tevékenység megvalósítására a legkedvezőbb ajánlatot Schwarcz Szilárd e.v. adta, akivel vállalkozási szerződést kötöttünk. Vállalkozó a munkát szerződésszerűen teljesítette.

A beruházás révén egy 4x4 méteres alapterületű, könnyűszerkezetes tároló épült víz és szennyvíz rákötéssel, amihez kapcsolódóan térköves burkolat készült. A megépült, esztétikus tárolóban elhelyezésre kerültek a pályakarbantartáshoz szükséges, kültéri tárolásra alkalmas eszközök.

Köszönjük Magyarország Kormányának a támogatást!

Úrkút, 2024. március 18.
Vágfalvi Norbert elnök
Úrkúti Sportkör


Támogatás célja: A térköves járda kialakításának finanszírozása a műfüves sportpályához
Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Kedvezményezett: Úrkúti Sportkör
Támogatás összege: 3 376 003,- Ft
Támogatói okirat száma: FCA-KP-1-2021/1-000577
Projekt megvalósulásának ideje: 2021.06.01. - 2022.05.31.
Helyszín: 8409 Úrkút, Hősök utca 371 hrsz.

Az Úrkúti Sportkör 1993-ban történt megalakulása óta kiemelten foglalkozik az úrkúti sportinfrastruktúra fejlesztésével. Az elmúlt években aszfaltos parkolót építettünk, bővítettük asportöltözőt, valamint az úrkúti sportcsarnok felújítását is koordináltuk. A legutóbbi beruházás keretében a sportpálya (8409 Úrkút, 371 hrsz.) északi részén műfüves sportpályát építettünk. A műfüves sportpálya jobb megközelítése érdekében pályázatot nyújtottunk be a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2021.) kiírás „Civil szervezetek ingatlanberuházási, felújítási támogatása” tárgyú pályázati felhívására.

A benyújtott pályázatban térköves burkolatú járda építését és a járda mentén kandeláberes napelemes lámpák felszerelését vállaltuk észak-dél irányban, mely a bejárattól vezet a műfüves pálya felé.


A pályázat 3 376 003,- Ft összegű támogatásban részesült.


A támogatott tevékenység megvalósítására a legkedvezőbb ajánlatot Schwarcz Szilárd e.v. adta, akivel vállalkozási szerződést kötöttünk. Vállalkozó a munkát szerződésszerűen teljesítette a 2022.05.31-es  határidőig.


A felújítás révén balesetmentesen megközelíthető a műfüves sportpálya, illetve a megújuló energiaforrás alkalmazásával a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartottuk. Az esztétikus megvalósítás révén a sportpálya az önkormányzati településképi  szempontoknak is megfelel.

Köszönjük Magyarország Kormányának a támogatást!

Úrkút, 2022. június 24.
Vágfalvi Norbert elnök
Úrkúti Sportkör

Legfrissebb hírek

Elérhetőség

8409 Úrkút Rákóczi utca 45.

+36 30/583-6697

info@urkutsk.hu

 

A honlappal kapcsolatos észrevételeiket a
keller.balint@urkutsk.hu címre várjuk. 

Copyright © 2021 - Minden jog fenntartva - Úrkút SK

Keresés